Ferie og hagen…

Fine blomsterKjappe tips for å sette hagen i stand slik at du kan reise fra den (en liten stund).

Endelig har du fått lønn for strevet: hagen og det meste i og rundt den er i skjønneste orden og slik du skal ha det. Endelig kan du nyte utelivet. Så da er det tid for … ferie?
Syden eller hytta står for tur og hva gjør man da? Å håpe at ting ordner seg selv mens du er borte er uaktuelt – vi vet hvordan det ville gå. Men det er noe du kan gjøre.

  • Spør naboen eller en venn å ta seg av plantene dine – slik at de i det minste får nok vann mens du bortreist (dette er nokså teoretisk i visse deler av landet). Glem serenader og obader, her er det ned til nederste nivå i Maslov’s piramide. Velg den aktuelle vennen med omhu, hvis du er glad i plantene dine.
  • Flytt plantene dine til et beskyttet område. Grupperer du plantene dine i et område med litt skygge, vil de ikke miste så mye vann.
  • Du kan også plassere plantene dine i jord og dekke over hele overflaten.
  • Fyll en babybasseng med 4-5 cm vann og sett plantene dine oppi. Såfort jorden uttørker, suger den til seg vann fra basssenget.
  • Fjern blomster og knopper fra plantene dine. Dette reduserer vann-behovet betraktelig. Husk å sjekke plantene dine samtidig for insekter og sykdommer.

Det er flere gode råd å få – hør gjerne med det lokale hagelaget ditt. Men det er 1 ting alle råd bør har til felles: planlegging er viktigst!

Skrevet i Hagetips