Det enkle er ofte det beste: enkle hageråd

Detalj av vann-element i hagen.Sommeren nærmer seg med storskritt (ja, den begynner ikke før 20. juni), og sjansen er stor at du har stått på i hagen, med vanning, beskjæring og graving for å sikre at den er i tip-top form. Mens du gjør alt det arbeidet kan du komme over noen problemer som kan være irriterende å håndtere… Som ugress og snegler. Men disse er lettere å ordne oppi enn du kanskje tror – alt du trenger er litt melk, øl, såpe og sort pepper.

Melk

Melk er ikke bare godt å drikke, men kan også brukes til å drepe mugg på planter, meloner, druer, squash, roser, etc. Det er like effektivt som en kjemisk soppdreper og er ganske enkel å bruke. Bland en kopp melk ut i ni kopper med vann spray på plantene og mugg forsvinner. Som ekstra bonus gjør dette at bladene skinner. Bare spray det på bladene og tørk de forsiktig av.

Øl

Det er ikke bare folk som liker øl, det gjør også snegler. Fyll en beholder med øl og sett den ut i hagen. Grav den ned litt slik at snegler lett kan komme til. De vil krype inn i ølet, bli full og drukne. Tøm og gjenta.

Svart Pepper

Katter i hagen din? Hell litt sort pepper i områdene de besøker. Et par nyseanfall senere og de vil sette opp leir i en annen hage.

Oppvaskmiddel

Dette husholdningselement fungerer kjempemessig på skadedyr som bladlus og midd ved å oppløse skallene sine. Bland en spiseskje av flytende oppvaskmiddel opp i en liter vann. Spray på de berørte plantene og problemene vil «smelte» bort.

Disse triksene hjelper deg slik at du kan nyte hagen din sommeren lang.

Skrevet i Hagetips