Flott effekt med bruk av uplight-belysning i hagen

LED Uplight fra Festivo. Norsk Hagebelysning til norske forhold.Hagebelysning som peker oppover og lyssetter objekter som planter, trær eller bygninger, uplights altså, kan gi en fantastisk flott effekt. Du har helt sikkert sett dette i bruk på noen offentlige bygninger, kirker, etc.
Det er fult mulig å gjøre slik opplysning med 12V lavspennings-produkter, noe som gjør installasjonen svært enkel og du kan gjøre det selv, uten å måtte leie en elektriker.

Du kan tenke litt på spredningsvinkelen og distansen slik at lyset ikke spres ut for mye, og at det passer til objektet du skal lyse opp. Normalt kommer 12V halogenlamper med reflektorlys i modeller med spredningsvinkel fra 12 til 60 grader.
Skal du lyse opp et lavt objekt, som f.eks. en busk på en meters høyde, kan du lett velge lys med en større spredningsvinkel, fra 36 og oppover. Skal du derimot lyse opp et høyt objekt, som f.eks. et tre, bør du gå for en lampe med en mye mindre spredningsvinkel.

Lys i hagen er flott og effektfullt, men her gjelder: Less is More. Resultatet blir ikke nødvendigvis bedre ved å pøse på med lys. Skyggepartier skaper kontrast til det opplyste området, og er med på å forsterke effekten. Samtidig blir det om kvelden og natta ekstra fokus på de opplyste områdene, noe det er lurt å benytte til din egen fordel.

Har du et tre, en busk eller kanskje en hageskulptur du er ekstra stolt av, kan uplight være den absolutt perfekte måten å eksponere denne på!

Skrevet i Hagetips