Små hager kan være en utfordring

Hager som ikke er større en balkongen: det kan være en utfordring å få gjort noe med som er både praktisk og fint.
De er så små at du ser hele hagen din hver gang du går forbi – som regel før du reiser på jobb og etter at du har kommet hjem igjen.
Nå som dagene blir lengre igjen kan det være vakkert å belyse det grønne i halvmørket; solen kan vi ikke stole på til enhver tid men spiller den på lag med det grønne er det godt for sjelen.

Grønne planter på balkongenUtgangspunktet er at det er fint å ha så mye grønt som er mulig på balkongen – og har du ikke nok plass på golvet, prøv da å henge de på veggen eller rekkverket. I interiørbutikkene finner du lett blomsterpotter som du kan henge opp; søk f.eks. på Ikea sin nettside etter blomsterpotter og la deg inspirere av ymse blomsterkasser eller bittesmå drivhus.

Velger du planter som holder seg grønn lenge, gjerne også gjennom vinteren, kan du fint kombinere disse med spotlights, gjerne denne – disse kan også fungere som uplight, så eksperimenter til du finner det du liker best.
Skal du først i gang med balkongen er det best å ha rikelig med grønt. Men planter «bruker» masse lys: det er utrolige mengder med lys som forsvinner når du belyser planter. Får du punktbelysningen rett ser det fantastisk ut med yucca, bregner eller krydder som basilicum, persille og oregano, men det tar litt tid for å få det riktig. Det er ikke typisk belysning som er godt å ha når du skal sitte ute med en kaffekopp og en bok, men så er jo dét sjelden, sammenlignet med alle de gangene du går forbi og ser ut på balkongen.

Legg opp til at det grønne på balkongen inviterer deg ut: våren kommer.

Skrevet i Hagetips